Op bezoek bij: Koen

Afgelopen zomer was ik op bezoek bij Koen. Koen en ik kennen elkaar al geruime tijd via het BNLS forum. We hebben regelmatig leuk contact en hebben beiden onze eigen stijl van bouwen. Koen bouwt compleet anders dan ik, geeft zijn eigen invulling daaraan en heeft daardoor zijn eigen handtekening. En dat maakt zijn baantjes zo leuk.

Na gewoon lekker gebabbeld te hebben bij een kop koffie zijn we naar boven gegaan. Daar heb ik de twee modules kunnen zien, waaraan Koen werkt. 1 daarvan is de modulebak van de BNLS modulebaan (h0). Deze bak bestaat uit een dubbelsporige hoofdbaan aan de voorzijde en een industrieel complex aan de achterzijde, verscholen achter de spoordijk.

Het industriële complex is niet zomaar gekozen. Het is de fabriek van Werkspoor in Utrecht, waar menig Nederlands treinstel gebouwd is. Het is een typisch complex met een grote ramenpartij aan de bovenzijde. De ramen zijn gevat in een metaal raamwerk en vrij lastig om na te bootsen op schaal. Koen heeft dat omgezet door stickervellen te kleuren en die te plakken op perspex. Samen met een stukje spoor en een haventje krijg je zo een indruk van de bedrijvigheid van weleer.

Zijn andere modelbaantje is het eerste deel van een grotere modelbaan in schaal N. We begeven ons naar Duitsland, ergens langs de West/Oost-Duitse grens. Hierdoor heeft Koen de mogelijkheid om van beide maatschappijen het één en ander te laten rondrijden.

Het betreft hier een klein station met een perron en een paar goederensporen. Ook komt er een werkplaats voor enkele lokomotieven. De stad ligt iets hoger, waardoor het geheel iets speels krijgt.

Het geheel is allemaal in opbouw, maar wel veelbelovend. Met een beperkt budget wordt op creatieve wijze een leuke modelbaan gebouwd. En dat is het mooie en ook het knappe er aan. Om je niet te laten verleiden door de gekkigheid op andere modelbanen, waar gewoon met geld gesmeten wordt. Maar om op eigen wijze je hobby te beleven.

We blijven volgen 🙂

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag