Rangeren in ’t klein

Mijn passie voor modeltreinen heeft twee kanten. Allereerst vind ik het geweldig mooi om de grote, echte, omgeving om te zetten naar een kleine schaal. Waarbij het een kunst wordt om een goede impressie te krijgen van de werkelijkheid. Als tweede geven de treinen er een beweging aan. En die beweging wordt voor mij nuttig, zodra er een reden is om een trein in beweging te zetten. En die reden is vaak: het rangeren.

Deze website beschrijft mijn passie. U zult hier artikelen vinden over het ontwerpen van rangeerbanen. En daarnaast zullen er ook korte artikelen zijn, waarin kort beschreven wordt hoe gebouwen, planten, details en de onderbouw tot stand zijn gekomen.

In de menubalk aan de bovenzijde van deze pagina staan de artikelen op onderwerp gesorteerd. De meest nieuwe artikelen zijn hieronder in kleine kolommen geplaatst.

  • Vervuild (1)
    Werken aan een modelbaan kan je op elk moment doen. Het hoeft niet veel te zijn, het kunnen kleine klusjes zijn, of onderdelen van een groter project. Maar door steeds een beetje te doen, komt een project ook af. En zo werkt dat bij mij. al heb ik maar een kwartiertje, en zin, dan pak … Lees verder Vervuild (1)
  • Rien ne se passe (3)
    De smaak van landschapsbouw begint me langzaam te pakken. Dit is jaren geleden dat ik hier mee bezig ben geweest. Mijn meeste banen eindigden vaak op het punt, dat ik zou beginnen met het landschap. Toen begon ik met het bouwen van de modelbaan: eerst de ondergrond, vervolgens de rails. Nu ben ik eerst begonnen … Lees verder Rien ne se passe (3)
  • Ruston Sidings Inspiration
    Op het RM web (een Brits forum) staat een subboard met de titel Boxfiles, Micro layouts & Dioramas. Dit subboard is een verzameling van draadjes van banen en baanontwerpen die de vierkante meter net halen. Het is een inspiratiebron voor die mensen die wel met treinen willen rijden, maar er geen ruimte voor hebben. Ik … Lees verder Ruston Sidings Inspiration