Rien ne se passe (2)

Zoals je in het vorige artikel al zag, was de landschapsmodulebak al voorbereid op een licht reliëf. Het idee was om een weggetje via een S-vorm het spoor te laten passeren om vervolgens in het landschap te verdwijnen. Het landschap wordt met eenvoudige materialen gevormd. In de oudpapierbak vind ik wat doosjes en wat stevig inpakpapier.

Met wat stevig karton van dozen vorm ik het landschap. De ondergrond van de weg wordt ook van karton gemaakt. Het landschap wordt afgedekt met stevig inpakpapier. Dit laat ik even lekker drogen. Ondertussen leg ik op een laagje kurk de rails. Het kurk is een placemat van de IKEA. De rails wordt aangesloten en vervolgens worden de bielzen en de rails worden geschilderd.

Voor het schilderen van de rails gebruik ik Burnt Umber in combinatie met Orange Brown, van Vallejo. De bielzen krijgen ook een kleurtje. Dit ligt iets ingewikkelder. De basis wordt gelegd met Burnt Umber. Vervolgens dry brush ik de bielzen met White Grey en wat Sky Grey. Als laatste imiteerde ik mosplekken met twee soorten groen.

Na dit schilderwerk krijgt het landschap een glooiende vorm. dit is een combinatie van materialen. De weg wordt verhard met een laag DAS klei. Deze rol ik uit in een mal. Zo verkrijg ik een constante hoogte. Daarna plak ik deze plakken DAS klei op de weg met houtlijm. dit laat ik lekker drogen

Het landschap krijgt een dunne laag pleisterwerk. Ik gebruik hiervoor een pot Renoband. Dit is zeer licht materiaal, wat zich makkelijk laat verwerken. Het landschap wordt er mooi door gevormd. Als het stucwerk droog is schuur ik het lichtjes op, om de grove lijnen er uit te halen. Daarna wordt het bruin geschilderd met een donkerbruine verf uit de serie Amsterdam van Talens (van Dijk bruin).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s