Fiat Ritmo

Bij de lokale handelaar kwam ik een klein autootje tegen. Een leuk model van de Fiat Ritmo schaal 1/87. Helaas klopt de achterkant niet van dit model, deze lijkt meer op de later geproduceerde versie van de Ritmo, terwijl de voorzijde toch echt het eerste type voorstelt. Dus met wat profieltjes ben ik aan de slag gegaan en heb de achterzijde omgebouwd tot de juiste versie.

Het modelletje is wat lastig uit elkaar te halen. Met een fijn zaagje heb ik de bodem eruit gehaald. Net voor de achterwielen en net na de voorwielen is er wat ruimte om te zagen. Bij het monteren, later zijn deze kanten gewoon weer aan elkaar geplakt.

Aan de bestuurderszijde heb ik een spiegeltje bevestigd. Deze is gemaakt van een stukje afvalstyreen. Met een mesje is het in de vorm van een spiegel gesneden. Het dashboard ontbrak en ook deze is gemaakt met wat styreen. Het stuur van plastic is vervangen door een zelfgebogen stuur van messing. Het oogt daardoor iets fijner.

Als laatste heb ik het interieur een kleurtje gegeven, een kistje in de achterbak geplaatst en een oude doek over de achterbank gelegd. Op de achterruit zit een sticker van Phantasialand. Daarna is alles in de verf gezet. Mooi oranje, mijn tante had er één in die kleur.

Al met al is het niet veel werk. Het is leuk om te doen en zeker een welkome afleiding als je bezig bent met een groot project. Tijdens droogtijden kan je dan even wat frutselen aan wat kleins.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s