Lokloods Ueckermünde Real-model (2)

Om het diorama wat fleur te geven, heb ik eerst de boel maar begrast, van onkruid voorzien en de struiken gepland. Nu was de loods nog niet bevestigd en kon ik er lekker bij.

De deuren zijn een heel gepuzzel geweest. Het zijn geëtste deuren, en daardoor fragiel en kwetsbaar. Het systeem dat de fabrikant meegeeft is zo nog fragieler, aan de deuren zitten lipjes en die moet je ombuigen en tot scharnieren buigen. Gelukkig was van de zomer iemand op het Modelspoormagazineforum ook deze loods aan het bouwen. Hij liet mij zien hoe het anders kan. Hij heeft dunne buisjes aan de deuren gesoldeerd en met kleine haakjes de scharnieren gevormd. Nu is hij een topbouwer, maar in het kader, wat hij kan, moet ik ook kunnen, ben ik er mee aan de slag gegaan.

De haken waar de deuren aan komen te hangen was ook nog een dingetje. Van verenstaal heb ik de eerste haken gebogen, maar ik overweeg deze toch te vervangen voor messing haakjes. Dat is net wat flexibeler om te verwerken.

De aandrijving ga ik nog monteren. Op de deuren heb ik in het horizontale vlak een buisje gesoldeerd. Hierin wordt een haak gezet volgens het onderstaande principe.

Het buigen was even een dingetje, maar eenmaal gemonteerd werkt het wel. Het grote voordeel is ook dat de deurtjes steviger op hun scharnieren wordt gedrukt. Ze zitten nu goed beweegbaar bevestigd aan de muur.

De loods staat nu vast op de ondergrond. Voordien heb ik eerst afgetekend waar de loods kwam te staan, en heb ik wat kleine mosplekken en graspollen geplaatst.

Nu lekker met het interieur aan de slag. Er zit verlichting in de loods en in het kantoor, daardoor loont het om daar aandacht aan te besteden.

Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s